Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2020

Колишній керівник підприємства підозрюється у привласненні бюджетних коштів

                         

1 квітня 2020 року за процесуального керівництва Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 повідомлено про підозру колишньому керівнику одного з приватних підприємств м. Миколаєва у привласненні, шляхом зловживання своїм службовим становищем, 224 тис грн бюджетних коштів (ч. 2 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2017-2019 років між комунальним підприємством «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції» Миколаївської обласної ради та керівником підприємства укладено договір щодо реконструкції головної каналізаційної насосної станції б/в «Коблево» Березанського району на загальну суму понад 4 млн грн. 

У ході розслідування встановлено невідповідності між фактично виконаними підрядником видами і обсягами робіт та внесеними до акту приймання виконаних будівельних робіт, що підтверджено висновком експерта.

 Вказаними незаконними діями комунальному підприємству спричинено збитки на суму 224 тис грн.

Розслідування триває, на даний час прокуратурою встановлюється причетність посадових осіб комунального підприємства, за мовчазної згоди яких було привласнено бюджетні кошти.

Стаття 62 Конституції України передбачено, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Загалом, упродовж поточного року правоохоронними органами завершено розслідування у 50 кримінальних провадженнях, в яких інтересам держави завдано щкоду у розмірі майже 7 млн грн.

за результатами досудового розслідування до суду скеровано 6 кримінальних проваджень у бюджетній сфері.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1771