Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2020

Колишньому керівнику природного заповідника «Єланецький степ» повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило збитків державним інтересам на суму 169 тис грн

                          

14 квітня 2020 року за процесуального керівництва Єланецького відділу Вознесенської місцевої прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику природного заповідника «Єланецький степ» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам).

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець, внаслідок несумлінного виконання своїх службових обов’язків  обов’язків, допустив нецільове використанням земельної ділянки природно-заповідного фонду площею 18 га, на якій всупереч вимог законодавства вирощувався соняшник.

Зазначеними незаконними діями державним інтересам завдано збитків на суму 169 тис. грн., що підтверджено висновком експерта.

Розслідування триває, вживаються заходи щодо забезпечення відшкодування завданих збитків.

Довідково
Єланецький степ є єдиним степовим заповідником у Правобережній Україні. Флора заповідника нараховує 423 види судинних рослин. На території заповідника живе приблизно 1500 видів безхребетних тварин, із них 158 видів (понад 10%) є рідкісними і потребують охорони.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1767