Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2020

Прокуратура вимагає повернути громаді земельну ділянку скверу по вул. Будівельників, яку Миколаївська міська рада надала для забудови

                           

Миколаївською місцевою прокуратурою № 2 пред’явлено до Господарського суду Миколаївської області позов про повернення частини території скверу «Звільнення міста Миколаєва від німецько-фашистських загарбників», котрий розташовано по вул. Будівельників в м. Миколаєві.

Установлено, що Миколаївська міська рада надала у користування суб’єкту господарювання для забудови комерційними об’єктами земельну ділянку площею 500 кв.м вартістю майже 1,5 млн.грн.

Натомість, зазначена ділянка належить до ландшафтно-рекреаційної зони загальноміського значення, в межах якої забороняється будівництво будь-яких будівель та споруд.

Забудова вказаної ділянки призведе до невідворотної втрати оздоровчих та рекреаційних функцій озелененої території міста.

З огляду на викладене, прокуратура вимагає у судовому порядку скасувати незаконне рішення міської ради, визнати недійсним договір оренди землі та зобов’язати землекористувача повернути ділянку громаді міста Миколаєва.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 2017