Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

Прокуратура намагається не допустити стягнення коштів з бюджету

                            

Установлено, що Управлінням капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації зі спеціалізованим суб’єктом господарювання державного сектору економіки було укладено 8 договорів щодо добудови об’єктів газопостачання області на загальну суму понад 108 млн. грн.
Вказані правочини є наслідком виконання, положень Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року та  розпорядження Кабінету Міністрів України, якими передбачалась добудова підвідних газопроводів за рахунок коштів спеціалізованого державного суб’єкта господарювання. 

Не дивлячись на вказане, Управлінням, за умовами вказаних договорів, були взяті на себе бюджетні зобов’язання без відповідних бюджетних призначень, що є порушенням вимог Бюджетного кодексу України.

З метою недопущення понесення державою подвійних витрат на добудову об’єктів газопостачання, місцевою прокуратурою пред’явлено позов про визнання недійсними договорів, в частині зобов’язання Управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації повернути грошові кошти.


За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1504