Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2020

Депутату селищної ради повідомлено про підозру у привласненні 70 тис грн бюджетних коштів

                    

Первомайською місцевою прокуратурою, за дорученням прокурора області, здійснено письмове повідомлення про підозру колишньому керівнику комунального підприємства м. Южноукраїнська – депутату Костянтинівської селищної ради Арбузинського району, у привласненні 70 тис грн бюджетних коштів. 

За версією слідства, у травні 2018 року, вказана особа, будучи директором комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційного господарства», маючи злочинний умисел на заволодіння бюджетними коштами, зловживання своїм службовим становищем, вніс до офіційних документів підприємства завідомо неправдиві відомості у акти виконаних робіт стосовно матеріалів та ремонтних робіт з водопостачання у м. Южноукраїнськ.

Фактично матеріали поставлені на підприємство не були та ремонтні роботи не виконувались.

На підставі підроблених документів комунальне підприємство перерахувало бюджетні кошти в сумі 70 тис грн, якими підозрюваний в подальшому заволодів та розпорядився на власний розсуд.

Дії зазначеної особи кваліфіковані за ч.2 ст.191, ч.2 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, та службове підроблення).

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1598