Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2020

Прокуратура вкотре довела в суді незаконність надання у приватну власність лісових земель площею майже півгектара

                       

Очаківський міськрайонний суд підтримав законність вимог Миколаївської місцевої прокуратури № 1, задовольнивши 13 липня 2020 року  позовні вимоги прокуратури про повернення у державну власність трьох земельних ділянок  державного лісового фонду загальною площею  близько   0,5 га. вартістю близько 500 тис грн, розташованих в межах Покровської сільської ради Очаківського району.  

Підставою для звернення до суду з позовами, послугувало те, що земельні ділянки, які до цього часу перебувають у постійному користуванні ДП «Очаківське лісомисливське господарства», з перевищенням повноважень, всупереч цільовому призначенню, поза волею належного розпорядника – Очаківської РДА та за відсутності будь-якого рішення уповноваженого органу виконавчої влади про їх вилучення зі складу земель держлісфонду, передані рішенням Покровської сільської ради у власність громадянам для будівництва і обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд.

Слід зауважити, що зазначені землі розташовані в межах прибережної захисної смуги Дніпровського лиману, а тому за законодавством за жодних умов не можуть перебувати у приватній власності.

На цей час у Очаківському міськрайонному суді триває розгляд ще 3 аналогічних позовів.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1782