Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2020

За вироком суду житель Вознесенського району сплатить 17 тис грн за незаконну порубку дерев

                        

Вознесенською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду інтересам держави (ч.1 ст. 246 КК України).

У судовому засіданні прокурор надав беззаперечні докази, що у січні 2020 року житель Вознесенського району, перебуваючи на території лісового захисного насадження біля с. Щербані Вознесенського району, умисно, порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відтворення лісу, без лісорубного квитка здійснили незаконну порубку 17 дерев породи «акація біла».

Внаслідок таких протиправних дій інтересам державного лісового господарства заподіяно шкоду на суму понад 27 тис. грн.

4 серпня 2020 року вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованого злочину та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тис. грн.

Також, задоволено позов прокурора в рамках кримінального провадження про стягнення з порушника шкоди в сумі понад 27 тис. грн. та застосовано спеціальну конфіскацію речових доказів – бензопили та шини належних порушнику.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1538