Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2020

Не залишається поза увагою прокуратури бездіяльність органів місцевого самоврядування у сфері містобудування, яка загрожує інтересам територіальної громади міста Миколаєва

                     

Прокуратурою,  за наслідками розгляду інформації, опублікованої у засобах масової інформації у травні  поточного року щодо неправомірності самостійного продовження міським головою дії договору оренди землі, термін якого скінчився ще у 2018 році, скеровано до господарського суду області позовну заяву про визнання додаткової угоди до договору недійсною  та повернення у розпорядження територіальної громади земельної ділянки площею 3,6 тис.кв.м. вартістю 2,2 млн.грн. по пр. Центральному у місті Миколаєві.

При цьому прокуратура зазначала, що колишній  орендар під час користування земельною ділянкою порушував істотні умови договору оренди земельної ділянки, оскільки за його умовами товариством отримано спірну земельну ділянку  для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, водночас, в межах цієї ділянки було розміщено автомобільну стоянку, що унеможливлювало продовження дії договору оренди землі в передбаченому законом порядку.

Господарським суд Миколаївської області підтримано позицію прокуратури та 10.09.2020 прийнято рішення про задоволення позову у повному обсязі.

Крім того, ураховуючи факт здійснення товариством наразі підготовчих  будівельних робіт, судом задоволено заяву прокурора про забезпечення позову та заборонено товариству здійснювати будівництво на спірній ділянці.
 
Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1515