Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2020

Відновне правосуддя на Миколаївщині: особливості застосування та результати (ФОТО)

                            

Днями прокурор відділу ювенальної юстиції прокуратури області Олександра Данилова взяла участь у засіданні робочої групи щодо реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

Робочою групою обговорено питання, що стосуються змін до законодавства України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень і як ці зміни впливають на реалізацію проєкту, безпосереднього механізму співпраці з органами місцевого самоврядування, територіальними громадами.

На нараді наголошувалося на неодмінному дотриманні належних стандартів якості при наданні правової допомоги неповнолітнім та здійснення медіації сторонам конфлікту.

Окремо обговорено особливості роботи психологів з підлітками – учасниками пілотного проєкту, проведення можливих заходів, спрямованих на розвиток особистості неповнолітніх, їх ресоціалізацію.  

Загалом, з початку реалізації Програми відновлення 91 неповнолітнього, які вперше вчинили злочини невеликої або середньої тяжкості, та їх законних представників поінформовано про можливість участі у програмі відновлення. Згоду на участь у Програмі відновлення надали 39 неповнолітніх підозрюваних та їх законних представників.

На даний час до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області скеровано 24 заяви неповнолітніх підозрюваних, їх законних представників та потерпілих у кримінальних провадженнях. Прокурорам надійшло 16 угод про застосування Програми відновлення для неповнолітніх, з яких 12 – до закінчення досудового розслідування.

Довідково:  з січня 2019 року Миколаївщина поряд із 5 регіонами України (Донецька, Одеська, Львівська, Луганська та Харківська області) взяла участь у реалізації пілотного проекту  «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». З квітня цього року цей проект запроваджено по всій Україні.

фото https://bit.ly/3ke2wAf

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1678