Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2020

За апеляцією прокуратури суд скасував іспитовий строк для водія, який вчинив смертельну автопригоду, призначивши йому реальне покарання

                      

Миколаївський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури області, ухваливши рішення, яким чоловіка реально засуджено за порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

У судовому засіданні доведено, що у вересні 2018 року на 82 км автодороги «Благовіщенське-Миколаїв» у Первомайському районі водій автомобіля Skoda Fabia перед зміною напрямку руху ліворуч, не переконався, що даний маневр буде безпечним і він не створить перешкоди або небезпеки іншим учасникам дорожнього руху, виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення з автомобілем Opel Omega.

Унаслідок зіткнення водій автомобіля Opel Omega від отриманих тілесних ушкоджень помер у лікарні, а його пасажир отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.  

У 2019 році Первомайський міськрайонний суд визнав винним водія Skoda Fabia у вчиненні автопригоди та призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки, на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Однак прокуратура не погодилася із таким покаранням і звернулася в апеляцію з вимогою більш суворого покарання.

Відтак, вироком апеляційного суду області рішення суду першої інстанції скасовано та засуджено винного в ДТП до реального позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1202