Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського, який намагався заволодіти 3000 доларів США

                           

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Центрального відділу поліції Головного управління  Нацполіції в Миколаївській області, який обвинувачується у вчиненні закінченого замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) та вчиненні закінченого замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища. (ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 190 та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст.15, ч. 3 ст. 369 КК України).

За версією слідства, у період з липня по вересень 2020 року оперуповноважений обманом намагався заволодіти грошовими коштами жительки м. Миколаєва у сумі 3000 доларів США та підбурив її до спроби надати неправомірну вигоду дізнавачу Миколаївській поліції за не притягнення її співмешканця до кримінальної відповідальності за вчинення злочину у сфері обігу наркотичних засобів та закриття провадження.

2 вересня 2020 року після отримання правоохоронцем  від потерпілої грошових коштів в сумі 3000 доларів США був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.  

За вчинене поліцейському загрожує до 8 років позбавлення волі.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1407