Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2021

Прокуратура через суд вимагає повернення у розпорядження територіальної громади 333 га сільсьгоспземель

                         

Миколаївська обласна прокуратура звернулась до господарського суду Миколаївської області з позовом про повернення у розпорядження Баштанської міської об’єднаної територіальної громади земель сільськогосподарського призначення площею 333 га вартістю понад 7 млн грн.  

Установлено, що спілці власників корів, як неприбутковій громадській організації, надано в оренду земельні ділянки загальною площею 333 га для сінокосіння та випасання худоби в межах території Явкинської сільської ради Баштанського району.

Проте, не маючи наміру використовувати вказані землі за цільовим призначенням, громадська організація передала їх в суборенду приватному сільськогосподарському підприємству.

При цьому, відповідно до ст. 22 Земельного кодексу України надання у користування земель сільськогосподарського призначення для сінокосіння та випасання худоби можливо виключно громадянам.

Як наслідок, упродовж двох років на землях вирощувались сільськогосподарські культури – озима пшениця та соняшник, тобто підприємством фактично здійснювалось ведення товарного сільського господарства з метою отримання прибутку.

Вказане є порушенням режиму цільового використання орендованих земель та відповідно підставою для припинення права користування ділянками.

Враховуючи викладене, з метою припинення незаконного використання земель комунальної власності, обласна прокуратура вимагає у суді розірвання договору оренди земельних ділянок, визнання недійсним договору суборенди та повернення земель у розпорядження територіальної громади.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1585