Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2021

Судитимуть жителя Очакова за домашнє насильство над матір’ю

                    

Протидію домашньому насильству оголошено пріоритетом роботи прокуратури на 2021 рік. Завдання правоохоронців принципово реагувати на будь-які прояви жорстокості та знущань.

Так, Миколаївською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 37-річного жителя м. Очаків за фактами систематичного вчинення домашнього насильства  над своєю матер’ю (ст.126-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, у період з грудня 2020 року по березень 2021 року, вчиняв психологічне насильство стосовно своєї 63-річної матері, яке полягало у словесних образах, грубій образливій нецензурній лайці, чим принижував гідність жінки.

Зловмисник неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства.

Санкція статті передбачає покарання у виді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Крім того, 21 квітня цього року за процесуального керівництва окружної прокуратури повідомлено про підозру ще одному жителю м. Очаків у вчиненні ним систематичного психологічного  домашнього насильства стосовно своєї матері.

За інформацією Миколаївської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1950