Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2021

Незаконний вилов водних біоресурсів – двом екс-посадовцям повідомлено про підозру

                           

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури  повідомлено про підозру колишньому інспектору сектора реагування патрульної поліції №2 Голопристанського ВП Новокаховського ВП ГУНП в Херсонській області та колишньому пожежному рятувальнику Кінбурнського лісництва ДП «Очаківське лісомисливське господарство» за фактом незаконного зайняття рибним та іншим водним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 249 КК України).

За даними слідства, у червні 2020 року вказані особи здійснили незаконний вилов водних біоресурсів (креветки) в акваторії Чорного моря поблизу с. Покровка Очаківського району в межах природно-заповідного фонду України на території НПП «Білобережжя Святослава».

Внаслідок протиправних підозрюваних рибному господарству України  спричинено матеріальні збитки на суму 83 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1417