Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2021

Заволодіння майже 1 млн грн коштів Миколаївської філії ДП «Адміністрація морських портів України» - організаторам та членам злочинної групи повідомлено про підозру (ФОТО)

                               

У середу, 28 квітня, з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів, за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури слідчими Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області спільно із співробітниками управління стратегічних розслідувань в області повідомлено про підозру організатору та трьом членам злочинної групи, які заволоділи коштами державного підприємства «Адміністрація морських портів України»  у розмірі майже 1 млн грн ( ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, організував злочинну групу 40-річний житель Києва ще у липні 2016 року. Ретельно плануючи заволодіння коштами державного підприємства, останній забезпечив працевлаштування на керівні посади інших трьох учасників злочинної групи – жителів міст Миколаєва і Херсона, та, в залежності від здібностей і займаних посад, надавав їм вказівки щодо фіктивного працевлаштування приближених до власної родини осіб - жителів м. Києва та області, до порту.

У такий спосіб організатор злочинної групи у період з 2017 по 2019 рік фіктивно оформив на роботу свого водія, колишнього прес-секретаря товариства, засновником якого він був, та близьку подругу своєї домогосподарки. «Працівники» були формально включені до штатної структури держпідприємства «Адміністрація морських портів України», на своїх робочих місцях не з’являлися і не виконували відповідні посадові обов’язки. На карткові рахунки зазначених осіб безпідставно перераховувалась заробітна плата. За такою схемою зловмисникам вдалось заволодіти коштами підприємства у розмірі понад 1 млн грн.

Двом особам, які дали згоду на фіктивне працевлаштування та фактично користувалися банківською карткою, також повідомлено про підозру у заволодінні коштами державного підприємства (ч. ч. 3, 4 ст. 191 КК України).

Розслідування триває.  

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1578