Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2021

Знищення скіфського кургану на Миколаївщині – повідомлено про підозру «чорним археологам» (ФОТО)

                         

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом чоловікам – жителям міст Києва та Одеси,  за фактом умисного незаконного знищення об’єктів культурної спадщини та самовільного зайняття особливо-цінних земель, вчиненому за попередньою змовою  (ч.2 ст.28 ч. 4 ст. 298 та ч. 2 ст.28 ч. 2 ст.197-1 КК України).

 

 

 

 

 

За даними слідства, підозрювані у період часу з червня  по листопад 2020 року, діючи за попередньою змовою між собою, за допомогою спеціальної техніки, з метою пошуку предметів, що походять із об’єктів археологічної спадщини, здійснили розкопування пам’ятки археології –  скіфського кургану, який відноситься до «Курганної групи №2» та розташований на території сільськогосподарських угідь Скобелевської сільської ради Казанківського району Миколаївської області.

Щоб дістатися до цінних предметів, зловмисники провели незаконні земельні роботи по зняттю поверхневого шару ґрунту на об’єкті площею 0,4 га. Такі дії «чорних археологів" призвели до часткової втрати об’єкту культурної спадщини.

Злочин попереджено завдяки небайдужим членам громадської організації «Бузький гард».  

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Миколаївській області.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури  

кількість переглядів: 1303