Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2021

Прокуратура домоглась реальної міри покарання для жителя Миколаєва, якому за замах на вбивство батька призначено умовний термін

                     

За апеляцією Миколаївської обласної прокуратури скасовано вирок суду першої інстанції, яким жителя м. Миколаєва за замах на вбивство батька призначено умовний термін

Встановлено, що 29 серпня 2017 року 16-річний місцевий житель,  вчинив замах на вбивство рідного батька, шляхом монтування вибухового пристрою до його автомобіля марки «Toyota Land Cruiser». На щастя вибуховий пристрій не спрацював.

Суд першої інстанції визнав винним неповнолітнього у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 КК України та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі, проте із застосуванням ст. 75 КК України звільнив зловмисника від відбування основного покарання з іспитовим строком терміном на 2 роки.

Прокуратура з вказаним рішенням, в частині застосування ст.75 КК України,  не погодилась та оскаржила його в суді апеляційної інстанції.

Херсонський апеляційний суд підтримав позицію публічного обвинувача, скасував рішення Заводського районного суду міста Миколаєва  та постановив новий вирок,  відповідного до якого правопорушника засуджено до  3 років позбавлення волі.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1362