Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2021

За позовом прокуратури суд зобов’язав знести житловий будинок у сосновому урочищі «Жовтневе»

                          

Окружна прокуратура міста Миколаєва в судовому порядку домоглася позитивного рішення про знесення житлового будинку, розташованого на земельній ділянці державного лісового фонду у сосновому урочищі «Жовтневе» на березі Бузького лиману.   

Встановлено, що житловий будинок побудований на земельній ділянці, яку незаконно було передано у власність громадянина для будівництва та подальшого обслуговування житлових будинків без її вилучення у встановленому законом порядку з постійного користування ДП «Миколаївське лісове господарство» та за відсутності погодження Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Крім того, лісовий квартал, у якому розташована спірна ділянка, за категорію відноситься до рекреаційно-оздоровчих лісів, створених державою для задоволення рекреаційних потреб суспільства, а не окремих громадян.

Незаконність вилучення земельної ділянки підтверджено судами всіх інстанцій.

У зв’язку з цим окружною прокуратурою було подано позов до суду з вимогою зобов’язати власника - колишнього начальника Державної екологічної інспекції у Миколаївській області, знести об’єкт нерухомості – житловий будинок  площею 578,4 кв м, привівши земельну ділянку у придатний для використання стан.

7 червня 2021 року Корабельним районним судом м. Миколаєва позов прокурора був задоволений.

За інформацією Окружної прокуратури міста Миколаєва

 

кількість переглядів: 1659