Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2021

600 тисяч доларів США за посаду Голови Миколаївської ОДА – викрито двох жителів Києва (ФОТО, ВІДЕО)

                             

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито двох жителів м. Києва, які обіцяли вирішити питання щодо призначення жителя м. Миколаєва на посаду Голови Миколаївської облдержадміністрації за неправомірну вигоду у розмірі 600 тис доларів США (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства,  колишня працівниця управління справами Апарату Верховної Ради України за попередньою змовою з 36-річним чоловіком -  головою правління благодійної організації, журналістом, який до речі раніше був  помічником-консультантом народного депутата України та неодноразово балотувався до Верховної Ради України, за вказані кошти обіцяли вплинути на посадових осіб Офісу Президента України та Кабінету Міністрів України  і вирішити питання про призначення громадянина на посаду голови Миколаївської ОДА.  

З цією метою вказані особи упродовж півроку проводили співбеседи з «кандидатом на посаду» у м. Києві та готували його для подальшої зустрічі з посадовими особами Офісу Президента України та Кабінету Міністрів України.

10 серпня зловмисників було затримано під час отримання частини обумовленої суми – 200 тис доларів США у порядку  ст. 208 КПК України.  

Операція по затриманню вказаних осіб проводилася під процесуальним керівництвом обласної прокуратури оперативниками управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області спільно зі слідчими Миколаївського обласного управління поліції за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД».

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.
Розслідування триває. Проводяться необхідні слідчі дії, тривають обшуки за місцем мешкання та роботи фігурантів у місті Києві.

 

 

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1376