Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2021

Учасникам організованої злочинної групи, які викрадали та збували скраплений газ із вагонів-цистерн потягів, обрано запобіжні заходи (ФОТО)

                          

Первомайським міськрайонним судом розглянуто клопотання слідчого, погоджені з Первомайською окружною прокуратурою, та обрано запобіжні  заходи 7 фігурантам злочинної групи,  які підозрюються у викраденні скрапленого газу із вагонів-цистерн потягів в районі залізничної станції Первомайського району (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 185 КК України).

Зокрема, судом стосовно 5 підозрюваних обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 181 600 грн., одному із фігурантів – нічній домашній арешт, 17- ти річному учаснику організованої групи судом обрано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.
    
Стосовно ще двох підозрюваних обрання запобіжного заходу триває.  

Нагадаємо, організована злочинна група складалася із 9 осіб – жителів Первомайського району, віком від 18-ти до 42-х років.  Зловмисники діяли за налагодженою схемою і розподіленими ролями. Машиніст потяга залишав вагони в обумовленому місці. Там вже чекали інші фігуранти на спеціально орендованій вантажівці, які приєднували обладнання та відкачували газ. Потім крадений газ у супроводі організатора доставляли на підконтрольну заправну станцію, де його і реалізовували.  

11 серпня цього року  учасників угруповання було затримано. Розслідування триває.

За інформацією Первомайської окружної прокуратури

 

кількість переглядів: 1266