Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2021

Замах на вбивство жителя Миколаєва – повідомлено про підозру виконавцю (ФОТО)

            

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури виконавцю повідомлено про підозру у замаху на умисне вбивство людини, вчинене на замовлення ( ч. 2 ст. 15, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України).

Так, подія сталася у квітні 2020 року у місті Миколаєві. За даними слідства, біля бізнес-центру по пр. Центральному, невідомий здійснив декілька пострілів у бік місцевого жителя, внаслідок чого останній отримав вогнепальне поранення.  

Розглядається декілька версій мотиву злочину: на ґрунті помсти, пов’язаний з перерозподілом кримінальних сфер впливу в регіоні, конкуренція в бізнесі, через неповернення боргів або на ґрунті неприязних відносин, а також замах на вбивство, вчинений на замовлення.

Правоохоронними органами встановлено особу, причетну до скоєння злочину. Ним виявився 43-річний виконавець. Він є фігурантом кримінальних проваджень щодо шахрайських дій та вимагання й звільнився з-під варти, внісши заставу. Також чоловік є відомою особою у кримінальних колах.  

11 жовтня його затримано у порядку ст.208 КПК України. У затриманого вилучили зброю та набої до неї, а в ході проведених санкціонованих обшуків – мобільні телефони, банківські та сім-карти й інші речові докази, які мають доказове значення в провадженні.

Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом обласної прокуратури слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в області.   

Розслідування триває. Перевіряється причетність інших осіб до скоєння злочину, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.  

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1234