Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2021

Хабар за вирішення земельних питань - на Миколаївщині викрито посадову особу Держгеокадастру (ФОТО)

                          

11 листопада 2021 року за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури начальницю одного з відділів Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області викрито на одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). 
За даними слідства, начальниця відділу вимагала від жінки 100 тис грн за вирішення земельних питань, пов’язаних з розпаюванням земельної ділянки сільськогосподарського призначення, присвоєння кадастрових номерів та внесення відомостей до державного реєстру.
Правоохоронці затримали посадову особу у порядку ст.208 КПК України після одержання неправомірної вигоди. 
На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, затриманій готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.
Викрито посадовця прокурорами спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань  в Миколаївській області та територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві. 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2486