Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2021

Прокуратура повідомила про підозру завідуючій відділення пологового будинку № 2 м. Миколаєва, через непрофесійність дій якої померла породілля

                   

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Миколаєва повідомлено про підозру завідуючій відділення патології вагітних комунального підприємства Миколаївської міської ради «Пологовий будинок №2» за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків, внаслідок недбалого ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки для хворого (ч.1 ст.140 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що підозрювана розпочала операцію кесаревого розтину породіллі без участі асистуючого хірурга, а в подальшому не вірно розрахувала обсяг крововтрати породіллі та не вірно обрала відповідну терапію, в результаті чого жінка померла.

Згідно з висновками комісійної судово-медичної експертизи встановлено, що обрана лікарська тактика надання допомоги породіллі була вибрана з порушенням вимог чинного законодавства, її смерть можливо було попередити.

Розслідування триває.

За інформацією Окружної прокуратури міста Миколаєва

 

кількість переглядів: 1860