Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2021

Створив фейкову "Дію" щоб підробляти Covіd-сертифікати – у Миколаєві припинено діяльність 15-річного підлітка (ФОТО)

                          

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Миколаєва припинено протиправну діяльність 15-річного жителя міста Миколаєва за фактом несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку (ч.1 ст.361 КК України).

За даними слідства, юнак за гроші надавав доступ до сайту, що повторює за дизайном додаток «Дія». У спеціальному редакторі за бажанням клієнтів він міг створити фальшиві копії Covіd-сертифікатів.  

За доступ до сайту зловмисник брав від 250 до 650 гривень. Кошти поступали на його електронний гаманець одного з платіжних сервісів країни-агресора, з якого потім підліток виводив кошти на картковий рахунок. Після оплати він надсилав замовнику архів з програмним забезпеченням, клієнту лише залишалось його інсталювати на власний смартфон.

На сайті було авторизовано понад 1000 користувачів.

У результаті санкціонованого обшуку правоохоронці знайшли на комп’ютері та смартфоні юнака вихідні файли фейкового мобільного додатку «Дія», листування з покупцями та відомості про його продаж і отримані кошти.

Вживаються заходи для блокування усіх каналів розповсюдження фейкового додатку, притягнення до відповідальності осіб, які придбали вказану послугу.

За інформацією Окружної прокуратури міста Миколаєва

 

кількість переглядів: 1920