Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2021

Безконтактний збут метадону на території 5 областей – повідомлено про підозру трьом особам (ФОТО)

                     

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру 3 особам за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили схему безконтактного збуту наркотичного засобу- метадону  у Миколаївській, Одеській, Львівській, Харківській та Київських областях через Viber.  Так, 32-річний житель м. Харків  був оператором двох онлайн-крамниць, двоє інших чоловіків -  29-річний житель м. Одеса та 30-річний житель м Миколаєва займались безпосередньо розповсюдженням закладок.

За попередніми даними, зловмисники щомісячно збували близько 2400 доз, обслуговуючи більше 260 клієнтів. Їх місячний заробіток сягав біля 2 млн грн. Зловмисники використовували платіжну систему електронних гаманців, рахунки яких поповнювали клієнти. У подальшому грошові кошти вони виводили на банківські картки та переводили у готівку.

 

 

 

 

 

 

 

Правоохоронці провели 13 одночасних обшуків за місцями мешкання зловмисників, під час яких вилучили 1,6 кг метадону, що вже був розфасований у закладки та сліп-пакети,  банківські карти, чорнові записи, скреч-карти, стартові пакети різних мобільних операторів, грошові кошти, мобільні телефони, ноутбуки, електронні ваги, пакети с замком zip-Lock, ізоляційні стрічки та автомобілі. Вилучене правоохоронці направили на проведення експертиз.

Вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави: для жителя м. Харкова встановлено 900 тис грн, для двох інших підозрюваних по 1 млн грн.

Спецоперацію з викриття наркодилерів проведено за процесуального керівництва обласної прокуратури співробітниками Управління боротьби з наркозлочинністю в Миколаївській області, слідчими слідчого управління, оперативниками управління карного розшуку та Миколаївського районного управління за силової підтримки спецпризначенців КОРД та роти поліції особливого призначення. 

Розслідування триває. Причетність інших осіб до вчинення злочину встановлюється.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2175