Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2022

Від 200 до 300 літрів спирту щодоби – у Новій Одесі ліквідовано підпільний цех з виробництва алкоголю під видом елітних торгових марок (ФОТО)

                            

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури ліквідовано підпільний цех з виготовлення та зберігання алкогольних напоїв під видом елітних торгових марок (ч. 1 ст. 204 КК України).

Установлено,  що 55-річний житель м. Нова Одеса у складському приміщенні, розташованому на околиці міста, організував незаконне виготовлення спирту, з якого у подальшому виготовлялись алкогольні напої під видом горілки, бренді, віскі, коньяку елітних торгових марок («Finlandia», «Bacardi», «Napoleon») з використанням обладнання, що забезпечує безперервне виробництво таких товарів.

Щодоби  виготовлялось від 200 до 300 літрів спирту.  

 

 

 

 

 

 

 

За результатами проведених заходів виявлено та вилучено спиртовмісну рідину у загальній кількості 3500 літрів, 2000 одиниць пакувального матеріалу типу Bag-in-Box з логотипами елітних марок спиртних напоїв, пляшки з барвниками та ароматизаторами, понад 2000 кг цукру, та обладнання для виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції.

За попередніми оцінками, вартість вилученого становить 1,5 мільйона гривень.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились прокурорами спільно зі слідчими СУ Головного управління Нацполіції та співробітниками управління стратегічних  розслідувань в Миколаївській області.

Вилучена продукція направлена на експертизу, яка встановить її шкідливість для споживачів.

Розслідування триває, встановлюється коло причетних осіб до такої незаконної діяльності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1869