Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2022

Збували наркотичні, сильнодіючі лікарські засоби та прекурсори через «Telegram»-канали - у Миколаєві судитимуть трьох уродженців Луганської області (ФОТО)

                             

Миколаївська обласна прокуратура затвердила обвинувальний акт стосовно трьох уродженців Луганської області за фактом збуту наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів, а також прекурсорів у складі організованої групи (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 4 ст. 321 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисники, віком від 24-ти до 26-ти років, проживаючи у місті Херсон, налагодили схему збуту наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів і прекурсорів через створені «Telegram»-канали «Иван» та «Kostya» на території міст Миколаєва та Херсона.

Реалізовували продукцію шляхом розміщення її у схованках (так звані «закладки») на території вказаних обласних центрів, оплату за товар приймали через електрону платіжну систему «Еasypay», а потім легалізовували через банківські рахунки.

У ході розслідування правоохоронці задокументували 8 епізодів їх злочинної діяльності.

За результатами проведених обшуків за місцями постійного проживання обвинувачених у місті Херсоні, виявлено та вилучено 796 грамів «димедролу», 438 грамів «метадону», 305 грамів «концентрату з макової соломи», 45 грамів «ангідриду оцтової кислоти».

Обвинувальний акт скеровано до Ленінського районного суду міста Миколаєва для розгляду по суті.

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1590