Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2022

Судитимуть групу шахраїв, які обіцяли жителю Одеси посприяти у призначенні на посаду голови Миколаївської ОДА (ФОТО)

                             

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактом вчинення шахрайських дій (ч.4 ст.190 КК України).

За даними слідства, організатором злочинної схеми була 64-річна жителька Києва - колишня працівниця управління справами Апарату Верховної Ради України. У спільники жінка залучила двох мешканців столиці - 36-річного голову правління благодійної організації, який раніше був помічником-консультантом народного депутата України, та неодноразово балотувався до парламенту, та 24-річного молодика.

Зловмисники, дізнавшись про бажання жителя м. Одеса зайняти посаду голови Миколаївської ОДА вирішили шахрайським шляхом заволодіти його грошовими коштами.  

Для досягнення своєї злочинної мети вказані особи повідомили громадянину завідомо неправдиві відомості про те, що вони можуть вплинути на посадових осіб Офісу Президента України та інших державних органів.

Для цього громадянину необхідно надати  їм грошові кошти у сумі від 500 до 700 тис доларів США для передачі їх посадовим особам Офісу Президента України.

Зловмисники упродовж півроку проводили співбеседи з «кандидатом на посаду» у м. Києві та готували його для подальшої зустрічі з посадовими особами державних органів. Під час одержання першої частини коштів у сумі 200 тис доларів США їх затримано.   

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Національної поліції в Миколаївській області.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1651