Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2022

Обстріли мирного населення, знищення інфраструктури та історичних пам’яток - правоохоронці продовжують збирати докази воєнних злочинів рф (ФОТО)

                                       

21 квітня 2022 року прокурори Миколаївської окружної та обласної прокуратур спільно зі слідчими, працівниками оперативних підрозділів та криміналістами відділення поліції №6 Миколаївського РУП ГУНП в області здійснили виїзд до с. Гур’ївка Миколаївського району з метою збору доказів воєнних злочинів рф.

Внаслідок обстрілів села 10 та 12 березня військами агресора зруйновано історичну архітектурну пам’ятку «Турецька криниця» ХVIII століття, пошкоджено ряд об’єктів соціальної інфраструктури та житлові будинки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час виїзду до села Гур’ївка допитано 9 потерпілих, 8 свідків, оглянуто школу, дитячий садок, території 4 фермерських господарств, 7 житлових будинків, які зазнали руйнувань.

Вилучено речові докази, зокрема уламки крилатих ракет, які будуть використані для доведення злочинної діяльності російської федерації, у тому числі у міжнародних судових інстанціях.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Миколаївська окружна прокуратура звертається до населення Миколаївського району про надання до правоохоронних органів, окрім усного або письмового повідомлення про злочини окупантів, фото та відео доказів вчинення військових злочинів. Просимо завантажувати їх на ресурс warcrimes.gov.ua, надавати до поліції та надсилати на електрону адресу окружної прокуратури [email protected].

За інформацією Миколаївської окружної прокуратури

 

кількість переглядів: 1515