Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2022

Незаконні операції з нерухомістю – приватному нотаріусу повідомлено про підозру

                                 

За процесуального керівництва прокурорів Окружної прокуратури міста Миколаєва повідомлено про підозру приватному нотаріусу Миколаївського міського нотаріального округу Миколаївської області за фактом зловживання ним своїми повноваженнями, пов’язаними з наданням публічних послуг, з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки ( ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даним слідства, у серпні 2021 року нотаріус вступила у змову з колишнім чоловіком власниці двох об’єктів нерухомості - комплексу будівель та споруд пансіонату на узбережжі Чорного моря в Херсонській області та розважального комплексу у м. Миколаєві загальною вартістю майже 50 млн грн.  

Так, підозрювана за відсутності довірителя посвідчила довіреність від її імені. На підставі цього документу було укладено два договори купівлі-продажу нерухомого майна та проведено реєстраційні дії, відповідно до яких здійснено перехід права власності до колишнього чоловіка.

Таким чином нотаріус незаконно позбавила власника права власності на зазначені об’єкти нерухомості.

За вчинене їй загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

 

 

кількість переглядів: 1172