Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2022

Прокуратура вимагає відшкодувати державі майже 150 тис грн збитків, завданих корупційним правопорушенням

                                   

Баштанською окружною прокуратурою направлено до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Баштанської райдержадміністрації про стягнення з громадянки матеріальної шкоди на суму майже 150 тис грн, завданої нею державі внаслідок скоєння кримінального правопорушення.

Установлено, що бухгалтер одного з структурних підрозділів колишньої Новобузької РДА, будучи державним службовцем, яка зобов’язана діяти чесно і добросовісно на користь держави і суспільства,  з корисливих мотивів упродовж 3 років привласнювала бюджетні кошти, зрештою заволодівши  майже 150 тис грн.

Судом її засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з обліком, управлінням та розпорядженням матеріальними цінностями строком на 3 роки. Однак, матеріальну шкоду, завдану кримінальним правопорушенням, засудженою державі до теперішнього часу не відшкодовано.

Ураховуючи бездіяльність уповноважених органів виконавчої влади щодо стягнення завданої шкоди, прокурор звернувся до суду з відповідним позовом.

Наразі відкрито провадження у справі, її розгляд триває.

 

кількість переглядів: 1023