Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2022

Прокуратура через суд вимагає сплатити 290 тис грн боргу з орендної плати за землю

                                        

Ухвалою Господарського суду Одеської області відкрито провадження у справі за позовною заявою керівника Первомайської окружної прокуратури в інтересах Арбузинської селищної ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення заборгованості зі сплати орендної плати та штрафних санкцій в сумі 290 тис грн.

Встановлено, що в 2020 році між Арбузинською селищною радою та товариством укладено договір оренди земельної ділянки комунальної власності, розташованої в межах смт Арбузинка Первомайського району Миколаївської області. На орендованій ділянці площею 0,85 га розташовані торгівельні нерухомі об’єкти товариства.

Однак, орендарем, в порушення вимог договору та законодавства, з вересня 2020 року орендна плата у повному обсязі до бюджету громади не сплачувалась, внаслідок чого утворилась вказана заборгованість.

Виявлене порушення, а також тривале невжиття заходів селищною радою, стали підставою для звернення керівника окружної прокуратури до Господарського суду Одеської області з позовною заявою про примусове стягнення заборгованості.

кількість переглядів: 1114