Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2022

Здавав позиції ЗСУ та техніки окупантам - судитимуть чергового коригувальника

                           

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного мешканця міста Миколаєва за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2, ч.ч.1,3 ст.436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, будучи активним підписником спеціально створеного представником держави-агресора «Telegram»-каналу, у якому здійснюється поширення та обмін інформації щодо направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україні, у тому числі про рух, розташування та переміщення ЗСУ, у липні поточного року передав інформацію, яка не розміщувалася у відкритому доступі, про розташування на території міста та області підрозділів Збройних Сил України та техніки.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалось слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в області.

Обвинувачений перебуває під вартою.

Нагадаємо, що санкція статті за вказаний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним

 

 

кількість переглядів: 1037