Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2022

Виправдовували та заперечували збройну агресію рф проти України – повідомлено про підозру двом службовим особам

                              

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом службовим особам Регіонального відділення фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, службові особи, незважаючи на систематичні обстріли Миколаєва окупантами, через месенджер «Telegram» у приватній переписці між собою поширювали повідомлення, у яких виправдовувалася та заперечувалася збройна агресія рф проти України, підтримувались незаконні дії окупантів, а також поширювали матеріали, у яких міститься глорифікація представників армії держави агресора.

Під час обшуку за місцями проживання зловмисниць правоохоронці вилучили мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється управлінням Служби безпеки в області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 940