Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2022

У Миколаєві викрито «підпілля» держзрадників (ФОТО)

                             

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям м. Миколаєва за фактом співучасті у державній зраді в умовах воєнного стану ( ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 111 КК України). Стосовно підозрюваних судом обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, 54-річна жінка разом зі своїм 27-річним сином під кураторством спецслужб країни-агресора, за грошову винагороду, погодились на відеозйомки замовних сюжетів для кремлівських інформресурсів. У своїх «сюжетах» підозрювані знімали місця ворожих обстрілів, прихильність більшості жителів м. Миколаєва до рф та зневагу до діючої влади України, закликали до захоплення південного регіону, коментуючи це згідно наданому «кураторами» тексту.

Зокрема, наприкінці вересня поточного року зловмисники, які позиціонують та називають себе «підпіллям», діючи за попередньою змовою між собою та своїм куратором, з використанням мобільного додатку «Телеграм» відзняли «заказний» відеосюжет з необхідними коментарями та передали його невстановленій особі, яка поширила його через засоби масової інформації та мережу Інтернет.

20 жовтня 2022 року зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України. За місцем їх мешкання проведені санкціоновані судом обшуки, в результаті яких вилучені знаряддя злочину.  

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники СБУ Миколаївської області спільно з Головним управлінням НПУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 3382