Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2022

За позовом прокурора товариство забезпечить належний стан укриття для населення

                              

Рішенням Миколаївського окружного адміністративного суду  задоволено позов Миколаївської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області до товариства про зобов’язання вжити заходів щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту – протирадіаційного укриття, що розташоване в м. Очакові Миколаївської області.

Зокрема, під вивчення стану збереження споруд цивільного захисту населення та повноти вжитих уповноваженими органами держави заходів з метою забезпечення їх утримання в придатному для використання стані, установлено, що одне зі сховищ у місті Очакові, що розраховане на укриття близько 200 громадян, перебуває в неналежному стані, який виключає можливість його експлуатації за призначенням, однак власник приміщення заходів до його ремонту не вживає.

Ураховуючи актуальність збереження фонду захисних споруд, з огляду на триваючий воєнний стан в Україні внаслідок російської агресії та ведення активних бойових дій на території області, у тому числі міста Очакова, а також неповноту заходів, вжитих уповноваженими органами влади на цьому напрямку,  прокурор звернувся до суду з відповідним позовом.

Наразі у провадженні Миколаївського окружного адміністративного суду перебуває 3 аналогічні справи за позовами Миколаївської окружної прокуратури. Робота на вказаному напрямку триває.

 

кількість переглядів: 877