Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2022

За пости у соціальній мережі з виправдовування збройної агресії рф проти України двом мешканцям Вознесенщини винесено вирок

                               

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Вознесенської окружної прокуратури двох мешканців Вознесенського району -  69-річну жінку та 49-річного чоловіка, визнано винними у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Прокурори у суді довели, що проросійські налаштовані громадяни на своїх сторінках у забороненій соціальній мережі «Одноклассники» поширювали дописи, у яких виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію рф проти України , а також глорифікували осіб, що беруть участь та сприяють збройному вторгненню на суверенну територію України.

Крім того, під час проведення санкціонованого обшуку у мешканця Вознесенського району виявлено та вилучено тротилову шашку вагою 200 грам. Йому було пред’явлено обвинувачення ще і за фактом незаконного зберігання вибухових речовин без встановленого дозволу (ч.1 ст.263 КК України).

У ході судового розгляду засуджені визнали свою вину та щиро покаялись.

За результатами судового розгляду їх визнано винними в інкримінованих злочинах та призначено покарання: чоловіку - 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки, жінці – 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік 6 місяців.

 

кількість переглядів: 1149