Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2023

На запитання «як швидко ворог може нанести удар по наданих координатах» відповідає прокуратура - до довічного позбавлення волі: миколаївець підозрюється у державній зраді (ФОТО)

                                   

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру мешканцю міста Миколаєва за фактом  державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч.2 ст. 111 КК України).

У ході слідства встановлено, що 22-річний чоловік під псевдонімом «Шакал» за власної ініціативи підшукував осіб, за допомогою яких він зможе передати представникам спецслужб та збройних сил рф інформацію щодо переміщеного в Україну озброєння (боєприпасів) іноземного виробництва та його місцезнаходження.

Згодом він вийшов на адміністратора телеграм-каналу та чат-боту проросійської спрямованості. На початку лютого поточного року зрадник надіслав наявну у нього інформацію про місцезнаходження боєприпасів іноземного виробництва для танків та гаубиць, а також зазначив географічні координати складу однієї з військових частин, де вони зберігаються. Серед іншого підозрюваного цікавило питання «…сколько времени пройдет от скинутих координат до непосредственно удара?».

Через два дні адміністратор каналу особисто зв’язався із зловмисником та поставив йому завдання щодо отримання фото вже безпосередньо складу боєприпасів.

При спробі виконання вказаного завдання підозрюваного було затримано у порядку ст.208 КПК України.

Під час санкціонованих судом обшуках у зловмисника виявлено та вилучено предмети злочинної діяльності, грошові кошти, а також набої до автомату АК-74 калібру 5.45 у кількості 72 шт.

Стосовно підозрюваного судом обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБУ в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

кількість переглядів: 802