Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2023

Замах на заволодіння бюджетними коштами у сумі понад 175 млн грн – підозрюється директор ТОВ

                                 

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю м. Миколаєва за фактом замаху на заволодіння бюджетними коштами у сумі понад 175 млн. грн. шляхом підробки документів ( ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що товариством упродовж 2020 року здійснювалось придбання товарів на митній території України, які в подальшому реалізовувались без відображення у податковому обліку.

Водночас директором підприємства до податкового органу подано завідомо неправдиві відомості в податкових деклараціях, за якими заявлено бюджетне відшкодування ПДВ з державного бюджету у розмірі понад 175 млн грн, сформоване за рахунок залишків товарно-матеріальних цінностей, що начебто зберігались на складах компанії.

У ході проведених слідчих дій підтверджено відсутність будь-яких товарно-матеріальних цінностей на зберіганні підприємства.

Згідно з проведеним аналізом наявних банківських виписок встановлено отримання коштів за постачання товарно-матеріальних цінностей без відображення у поданих деклараціях з ПДВ. Таким чином, встановлено невідображення податкових зобов’язань з ПДВ на загальну суму понад 175 млн. грн.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ НП в Миколаївській області за оперативного супроводу УСР в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 991