Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2023

Фіксував на відеореєстратор та передавав ворогу позиції ЗСУ - мешканця Миколаєва судитимуть за державну зраду (ФОТО)

                     

Миколаївською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 44-річного мешканця м. Миколаєва за державну зраду та виправдування збройної агресії рф проти України (ч.2 ст. 111, ч.1, ч. 3 ст. 436-2  КК України).

У ході слідства встановлено, що обвинувачений добровільно вступив у злочинну змову із представником держави – агресора з метою надання допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

З цією метою зловмисник через месенджер у «Telegram» шукав осіб, за допомогою яких він зможе передавати представникам спецслужб та збройних сил рф відому йому інформацію щодо переміщення, руху і розташування Збройних Сил України.

Наприкінці серпня 2022 року обвинувачений зв’язався з представником головного управління генерального штабу збройних сил рф та на виконання його завдання передавав відомості разом із фото про рух, переміщення та розташування військовослужбовців ЗСУ та військової техніки у Миколаєві.

Так, упродовж серпня – вересня 2022 року зловмисник передав відомості щодо руху та переміщення військової техніки ЗСУ, вказавши при цьому географічні координати точки по маршруту їх слідування, а також координати розташування блокпосту в обласному центрі.

Усі фото та відеофіксацію військової техніки обвинувачений здійснював за допомогою відеорегістратора, прихованого у власному  автомобілі.

Також, чоловік через соціальну мережу поширював матеріали, у яких виправдовував злочинні дії російських військ проти України.

У вересні 2022 року йому повідомлено про підозру. Зловмисник перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими управління СБУ в Миколаївській області.

За вчинене зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

 

кількість переглядів: 1325