Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2023

Збував особливо небезпечні психотропні речовини – затримано мешканця Березнегуватого (ФОТО)

                           

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 40-річному мешканцю смт Березнегувате у придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропної речовини (ч.2 ст.307 КК України).

Слідством встановлено, що підозрюваний налагодив схему придбання та збуту психотропів на території області - через інтернет-крамницю замовляв товар, отримував його поштовим сервісом та збував наркозалежним особам.

Зловмисника затримано у порядку ст.208 КПК України безпосередньо після отримання чергового поштового відправлення із психотропною речовиною, замаскованого під упакування із кавовими зернами.

При ньому правоохоронці вилучили понад 50 грамів психотропу "Альфа-PVP".  

У ході санкціонованих судом обшуків у автомобілі фігуранта,  а також за місцем його мешкання правоохоронці виявили та вилучили психотропну речовину, телефони, які він використовував у своїй злочинній діяльності, та банківські картки. Крім того, у підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили гранату, яку, зі слів чоловіка, він придбав раніше.

Вилучене направлено на проведення відповідних експертиз, у результаті яких будуть прийняті подальші процесуальні рішення, у тому числі і додаткова кваліфікація дій зловмисника.

За клопотанням сторони обвинувачення стосовно підозрюваного судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ Нацполіції в області за оперативного супроводу співробітників обласного управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 858