Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2023

Прокуратура у судовому порядку вимагає повернути державі земельні ділянки лісового фонду вартістю 4,8 млн грн

                                  

Окружна прокуратура міста Миколаєва звернулась до Центрального районного суду міста Миколаєва з позовами в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації до Миколаївської міської ради та фізичних осіб про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні двома земельними ділянками лісогосподарського призначення загальною площею    0,2 га вартістю 4,8 млн грн шляхом визнання незаконними і скасування рішень міської ради, визнання недійсними договорів купівлі-продажу та зобов’язання власників повернути земельні ділянки державі.

Прокурором встановлено, що міська рада, не маючи повноважень на розпорядження землями державної власності, які перебували в постійному користуванні державного підприємства «Миколаївське лісове господарство», без вилучення у останнього, прийняла рішення про передачу спірних ділянок у приватну власність громадянам для індивідуального житлового будівництва.

Крім того, спірні земельні ділянки входять в межу прибережної захисної смуги річки Південний Буг та розташовані в ландшафтно-рекреаційній зоні загальноміського значення, де будівництво індивідуального житла заборонено діючою містобудівною документацією.

У свою чергу, землі лісового та водного фондів можуть перебувати виключно у державній або комунальній власності, надання їх у приватну власність законодавством заборонено.

Внаслідок таких рішень міської ради з державної власності усупереч вимог земельного, водного, лісового та містобудівного законодавства вибули ділянки урочища «Варварівське» Андріївського лісництва.

Наразі судом відкрито провадження у справах, їх розгляд триває.

 

кількість переглядів: 937