Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2023

Двом посадовцям Вознесенської міської ради та підприємиці, які закупили транспортні засоби за завищеними цінами, обрано запобіжні заходи

                              

Слідчий суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області задовольнив клопотання слідчого, погодженні з процесуальним керівником Миколаївської обласної прокуратури, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави двом посадовим особам Вознесенської міської ради та підприємиці, які підозрюються у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинененому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Суд визначив розмір застави для посадових осіб міської ради у розмірі 4,8 млн грн и 300 тис грн, підприємиці - понад 2 млн грн.

Крім того, за клопотаннями сторони обвинувачення чиновників відсторонено від займаних посад.

Як повідомлялось раніше, підозрювані, діючи за попередньою змовою між собою та зловживаючи службовим становищем, забезпечили проведення виконавчим комітетом Вознесенської міської ради закупівлю транспортних засобів – напівпричепів, без використання електронної системи закупівель «Prozorro” за завищеними цінами.

Внаслідок чого протиправно заволоділи коштами місцевого бюджету Вознесенської міської ради Миколаївської області у розмірі майже 1 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Миколаївській області за оперативного супроводу Служби безпеки України в області.  

Примітка: відповідно до ч.1 ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку

 

кількість переглядів: 625