Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2023

Пособництво військовослужбовцям рф у катуванні цивільного населення - підозрюється мешканець Миколаївщини (ФОТО)

                      

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури 62-річному мешканцю Миколаївського району повідомлено про підозру у пособництві у вчиненні порушень законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб ( ч. 5 ст. 27, ч.2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).  

За даними слідства, підозрюваний у липні 2022 року, перебуваючи на окупованій території одного з населених пунктів Шевченківської територіальної громади Миколаївського району, співпрацював із військовими рф.

Зловмисник спільно з окупантами викрадали патріотично налаштованих чоловіків, вивозили їх за межі населеного пункту, та на відкритій місцевості били людей та інсценували розстріл. Окупанти  намагалися отримати від потерпілих інформацію щодо  їхньої причетності до підтримки ЗСУ та партизанських дій, якими мешканці селища намагалися послабити окупаційні дії рф.

Встановлено 7 цивільних осіб, які постраждали  від жорстокого поводження та знущання окупантів.

За клопотанням сторони обвинувачення стосовно підозрюваного обрано виключний запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Миколаївській області за оперативного супроводу СБУ в області.

Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 888