Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2023

Знімав та поширював відео про рух ЗСУ територією Миколаєва – підозрюється місцевий мешканець (ФОТО)

                                

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури мешканцю міста Миколаєва повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та рух Збройних Сил України, а також у виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 114-2, ч.1 ст.436-2 КК України).

За даними слідства, 46-річний підозрюваний у липні 2023 року, перебуваючи в одному з районів міста Миколаєва, на власний мобільний телефон робив відеозйомку переміщення та руху підрозділів та техніки Збройних Сил України територією міста Миколаєва.

Того ж дня відзнятий відеоматеріал чоловік виклав у «Telegram» антиукраїнської спрямованості,  таким чином поширивши необмеженому колу осіб інформацію про переміщення українських військових та техніки з можливістю їх ідентифікації на місцевості.

Крім того, чоловік через «Telegram» поширював матеріали, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України.

Під час обшуку отримано докази протиправної діяльності підозрюваного.

За клопотанням сторони обвинувачення стосовно нього обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування - УСБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1503