Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2023

Самовільно зайняв земельну ділянку на березі річки Південний Буг – обвинувальний акт стосовно мешканця Миколаївського району скеровано до суду

                                                

За процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  54-річного чоловіка за фактом самовільного зайняття земельної ділянки в охоронній зоні (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

Слідством встановлено, що підозрюваний без оформлення належних документів самовільно зайняв земельну ділянку площею 40 соток, яка перебуває у комунальній власності Ольшанської територіальної громади, віднесена до земель водного фонду та знаходиться в межах прибережної захисної смуги річці Південний Буг.

Зазначену ділянку він огородив та встановив дві капітальні споруди, тим самим здійснив перешкоду доступу громадян до берегу річці.

У рамках кримінального провадження окружною прокуратурою готується позовна заява з метою повернення земельної ділянки у власність держави.

Досудове розслідування здійснювалось відділенням поліції №5 Миколаївського РУП ГУ НП в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк а строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному  порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 5710