Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2023

«Відмили брудні гроші» - у легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, підозрюються брат та сестра

                     

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям міста Миколаєва у  незаконному використанні з метою отримання прибутку благодійної пожертви, незаконних діях з документами на переказ та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3, ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 201 – 2, ч. 3, ч.5  ст. 27, ч. 2 ст. 200, ч. 3, ч.5 ст. 27, ч. 2 ст. 209 КК України).
 
За даними слідства, підозрювані – рідні брат та сестра, у 2022 році під приводом придбання будівельного інструменту для ліквідації наслідків ракетних ударів військами рф по Миколаєву та області одержали благодійну пожертву від румунського благодійного фонду у сумі понад 1 млн грн, яку шляхом проведення безтоварних операцій з використанням рахунків юридичних та фізичних осіб підприємців легалізували та використали на власний розсуд.

Досудове розслідування здійснює СУ ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід УСБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 1924