Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2023

Ошукувала родичів військовослужбовців - на Миколаївщині викрито шахрайку (ФОТО)

                               

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомлено про підозру 23-річній жительці міста Первомайська за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно (ч. 1, ч.2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрювана, з метою отримання прибутку, у соціальній мережі Facebook викладала позитивні відгуки з фейкових сторінок про нібито допомогу у пошуку військовослужбовців, які безвісти зникли та потрапили до полону під час військової агресії рф проти України із посиланням на групи  у «Вайбер» із назвами «Пошук зниклих 2022», «Повертайся живим», в яких була адміністратором.

У групах зловмисниця спілкувалася з родичами військовослужбовців, які зверталися до неї за допомогою  в пошуку військовослужбовців. За «винагороду» вона обіцяла їм надати інформацію про місцезнаходження військовослужбовців, при цьому не маючи наміру в допомагати в пошуку.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігурантки вилучено мобільні телефони з обліковими записами, сім картки, банківські картки, що підтверджують факти її злочинної діяльності.

Слід зазначити, що незважаючи на те, що жінці було повідомлено про підозру у вчиненні шахрайських дій, вона продовжила свою протиправну діяльність.

На даний час встановлено 50 епізодів її протиправної діяльності, в результаті чого громадянам завдано збитків на суму понад 200 тис грн.  

Наразі за клопотанням сторони обвинувачення підозрюваній обрано запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Первомайським районним відділом поліції ГУ НП в Миколаївській області за оперативного супроводу управління Служби безпеки в області.  

За вказане кримінальне правопорушення законодавством передбачене покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1137