Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2023

За апеляцією прокурора двох посадовців «Миколаївобленерго», які підозрюються у посяганні на територіальну цілісність України та підтримці збройної агресії рф, взято під варту без права внесення застави

                                 

Суд задовольнив апеляційну скаргу Окружної прокуратури міста Миколаєва  та взяв під варту без права внесення застави двох посадових осіб АТ «Миколаївобленерго», які підозрюються у  посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, а також глорифікація їх учасників (ч.1 ст.110 та ч.2 ст.436-2 КК України).

Як повідомлялось раніше, начальниця одного з відділу АТ «Миколаївобленерго» та її заступниця  публічно заперечували існування України, як держави, та підтримували повномасштабне вторгнення росії. Зловмисниці поширювали російську пропаганду серед колег та підлеглих спрямовану на захоплення територій України та виправдування збройної агресії рф.

Ухвалою Заводського районного суду м. Миколаєва від 16.08.2023 року стосовно підозрюваних обрано запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 240 тис грн кожній.

Не погоджуюсь із судовим рішенням, прокурор подав  апеляційну скаргу на вказану ухвалу.

Прокурор у суді зазначив, що підозрювані можуть залишити підконтрольну Україні територію з метою переховування від правосуддя та уникнення кримінальної відповідальності.

5 вересня 2023 року Миколаївській апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу окружної прокуратури та повністю скасував ухвалу суду першої інстанції, виніс нову ухвалу, якою призначив підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави до 12 жовтня 2023 року.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 813