Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2023

«Зливав» спецслужбам рф інформацію про військову та оперативну обстановку в Миколаєві та області – держзраднику повідомлено про підозру (ФОТО)

                                              

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 48-річному мешканцю Сумської області, який з 2014 року перебуває на території рф та є відомим проросійським журналістом та блогером, у державній зраді, вчиненої в умовах воєнного стану (ч.2 ст. 111 КК України)

За даними слідства, підозрюваний був зв’язковим між колишнім керівником Миколаївської окружної прокуратури, який засуджений до довічного ув’язнення, та російськими спецслужбами.

Розвіддані проросійський блогер отримував від експрокурора через Телеграм-канал,  які передавав своєму безпосередньому куратору.

Підозрюваний передавав спецслужбам рф важливу оперативно-службову інформацію, зокрема, добові паролі на блокпостах на території області, відомості  про військовополонених зс рф, місця їх утримання та дані про загиблих військовослужбовців ЗС України, а також результати та наслідки обстрілів військових та цивільних об’єктів на території Миколаєва та Миколаївської області.

Наразі він перебуває на території рф.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бут піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 2819